Rondje met het pontje 80km

Deze route kun je op elk willekeurig punt starten, want het is een rondje. Wel heb je er twee keer de pont voor nodig om over te varen! De afstand is ongeveer 80 kilometer. Bekijk van te voren goed waar de wind vandaan komt. Advies is om eerst wind tegen te fietsen! Dan heb je daarna lekker wind mee.

 

Zowel bij Hoek van Holland als bij Maassluis kun je de Nieuwe Waterweg overvaren. Tussen Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse vind je veel groen, polders, schapen, fietspaden, koeien en ga zo maar even door! Een leuk contrast met de andere delen van de route, want deze brengt je dwars door de industrie van de Maasvlakte. Grote pijpen met witte rook, olietankers, schepen, hijskranen en een soms eigenaardige lucht. Een goederentreintje dat fluitend langs raast met kolen is er geen uitzondering! Je zult je verbazen hoeveel fietsers je er tegenkomt, want deze ronde is niet alleen populair bij racefietsers maar ook de e-bike fanaten rijden hier graag.

 

Wat zeker een bezoek waard is: Futureland, waar je de 2e Maasvlakte kunt zien. Een uniek stuk land, net nieuw aangelegd! Hier kun je in het informatiecentrum alles te weten komen over de 2e Maasvlakte, de nieuwe stranden en duinen!

Kaartje-veerpont

Praktische informatie
De pont bij Hoek van Holland is van de RET en vaart ieder uur. Hier koop je op de boot een kaartje met cash geld. Een dagretour kost in 2013 5,50 euro. Je fiets mag gratis mee! De pont bij Maassluis-Rozenburg vaart iedere 20 minuten en kost in 2013 1,25 euro. Ook hier mag je met de fiets op! Bekijk de dienstregeling voor de RET pont Hoek van Holland – Maasvlakte online.

Micaela